Türkiye bu pazar sabahına yeni bir operasyon haberiyle uyandı. Polis, çok sayıda çevik kuvvetin desteğiyle Zaman gazetesinin Yenibosna'daki merkezine baskın düzenlerken, bazı dizi yapımcıları da sabahın erken saatlerinde gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan kişi sayısının 32 olduğu ifade ediliyor. Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Medya Grup Başkanı Hidayet Karaca hakkında da gözaltı kararı alındı. İşte bu sabah 14 Aralık operasyonu kapsamında yaşanan gelişmeler...

Polis ekipleri saat 07.15 sıralarında İstanbul Yenibosna'daki Zaman gazetesi binasına geldi. Polis ekipleri, dün geceden itibaren gazete binasına gelerek beklemeye başlayan bir grubun "Özgür basın susturulamaz" sloganlarıyla karşılandı. Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkındaki 'gözaltı kararı' avukatına tebliğ edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Hasan Yılmaz tarafından yürütülen soruşturmada, hakkında gözaltı kararı bulunanlar arasında Sungurlar dizisinin yapımcısı Salih Asan, Sungurlar dizisinin yönetmeni Engin Koç, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, gazeteci Nuh Gönültaş, Tek Türkiye dizisinin senaristi Ali Kara, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder bulunuyor.

Samanyolu TV'nin Sungurlar dizisinin yapımcısı Salih Asan ile yönetmeni Engin Koç Eskişehir'de gözaltına alındı. Emniyet güçleri tarafından evlerinden alınarak sağlık kontrolü için hastaneye götürülen Koç ile Asan, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. İfadeleri alınan Koç ve Asan, daha sonra polis tarafından İstanbul'a nakledildi. Van’ da düzenlenen '14 Aralık Operasyonu' kapsamında STV'de yayınlanan Tek Türkiye dizisi senaristi Makbule Çam Alemdağ’ ın evinde gözaltına alındığı bildirildi.'14 Aralık operasyonu' kapsamında sabah erken saatlerde gözaltına alınan bir kişi sağlık kontrolünden geçirildi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen kişi sağlık kontrolünden geçirildi.


ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ GÖZALTINDA

İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder gözaltına alındı. Ergüder polisler eşliğinde emniyete götürüldü.

BİR KADIN GÖZALTINA ALINDI

"14 Aralık Operasyonu" kapsamında başlatılan gözaltılar sürüyor. Terörle Mücadale Şubesi polislerinin sürdürdüğü çalışmalar kapsamında bir kadın da gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadının adının Elif Yılmaz olduğu öğrenildi.

KADIN POLİS EŞLİK ETTİ

Sağlık kontrolü için hastaneye getirilen Elif Yılmaz'a 1'i kadın 7 polisin eşlik ettiği görüldü.

TUNCELİ, ŞIRNAK VE MARDİN’DE 3 POLİS GÖZALTINDA

Operasyon kapsamında Tunceli, Mardin ve Şırnak’ta 1’ komiser 3 polis gözaltına alındı.

Bu sabah başlatılan operasyon kapsamında Tunceli’ye 6 ay önce atanan bir komiser bugün gözaltına alınarak, soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul’a gönderildi. Mardin’de de aynı operasyon kapsamında 1 polis memuru gözaltına alındı. Şırnak Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan 1 polis memuru da izinli olarak arkadaşını ziyarete gittiği Mardin’de gözaltına alındı. Gözaltına alınan polisler de İstanbul’a gönderildi.

YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

"14 Aralık operasyonu" nu yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasının çevresindeki bazı yollar araç trafiğine kapatıldı. Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinin bulunduğu yan yollar ve Akşemsettin Caddesi kısmen trafiğe kapatıldı. Polis araçları yolun ortasına çekildi. Gelen araçlar kontrol noktalarından geri dönmek zorunda kalıyor. Çok sayıda poliste emniyet çevresinde bekliyor. Çevik kuvvet ekipleri şerit çekerek operasyonu protesto için emniyet önünde bekleyenlerin geçişine izin vermiyor.

HELİKOPTER UÇTU

Operasyon sonrasında Zaman Gazetesi'nin Yenibosna'daki merkezinin üzerinde uçan polis helikopteri dikkat çekti.

EKİZOĞLU TESLİM OLDU

Eski İstanbul Organize Şube Müdürü ve Siirt eski Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu avukatıyla teslim oldu.

YAPIMCI, YÖNETMEN VE SENARİST GÖZALTINDA

Aralarında İstanbul’un da bulunduğu bazı illerde başlatılan ’Paralel Yapı’ operasyonu kapsamında Eskişehir’de Samanyolu TV’nin yapımcısı Salih Asan ve yönetmeni Engin Koç’u gözaltına alındı.

Jandarma ve polis ekipleri bugün saat 06.00 sıralarında merkez Tepebaşı İlçesi’nde ’Sungurlar’ ve ’Tek Türkiye’ dizilerinin yapımcısı Salih Asan’in evine geldi. Görevliler, Asan’ı gözaltına alarak Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

Aynı saatlerde yine Samanyolu TV’de yayınlanan ’Sungurlar’ dizisinin yönetmeni Engin Koç, merkez Odunpazarı İlçesi’ndeki evinde gözaltına alındı. Koç ve Asan’ın sağlık kontrolünden geçirilmesinden sonra İstanbul’a götürülecekleri ifade edildi.

STV‘ de yayınlanan Tek Türkiye Dizisi senaristi Makbule Çam Alemdağ’ın evinde gözaltına alındığı bildirildi

POLİSLER ZAMAN GAZETESİNDE

Polis ekiplerinin İstanbul'da Zaman gazetesi binasına geldiği öğrenildi. İHA'nın geçtiği haberde ise Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın evinde arama yapıldığı öne sürüldü. Bu iddia teyit edilmedi.

KARACA EMNİYETE GİTTİ, GÖZALTINA ALINDI

Samanyolu Grup Başkanı Hidayet Karaca, avukatıyla birlikte emniyete gitti. Karaca, Emniyet Müdürlüğü'ne giderken yaptığı açıklamada, haklarındaki iddiaların ne olduğunu öğrenmeye çalışacaklarını belirtti, " İnşallah görüşürüz. En yakın sürede görüşmek üzere Allah'a emanet olun" dedi. Hidayet Karaca'nın da gözaltına alındığı öğrenildi.

EMNİYET YETKİLİLERİNE SESLENDİ

Adı gözaltı listesinde olduğu belirtilen Zaman Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı da basın açıklaması yaptı. Emniyet mensuplarının gazeteye gelmesi üzerine "Düğüne gider gibi hazırlandık" diyen Dumanlı, "Gözaltına alınacak kişi burada bekliyor. Lütfen gelin emaneti alın. Burada sizi bekliyorum" dedi. Emniyet yetkililerine seslenen Dumanlı, "Hakkımda gözaltı kararı çıkartmışsınız. Gelin, çayımızı için sonra nereye gideceksek gidelim. Allah hakkın yanındadır. Zalimin yanında değildir. Bugünlerde geçer. Demokrasiye sahip çıkalım" şeklinde konuştu.

KİMLER GÖZALTINA ALINDI?

Şu ana kadar kesinleşen isimler şöyle:

-Samanyolu Yayın Grup Başkanı Hidayet Karaca

-Sungurlar ve Tek Türkiye dizilerinin yapımcısı Salih Asan

-Sungurlar dizisi yönetmeni Engin Koç

-İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder

-Polis memuru Ç.Ö.

-Tek Türkiye Dizisi senaristi Makbule Çam Alemdağ

-Elif Yılmaz

-Erzurum'da görevli bir komiser

-Tunceli, Şırnak ve Mardin'de 1'i komiser 3 polis gözaltına alındı.

-Eski Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı

-Batman’da Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli komiser Ali Cihan

-Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'nde görevli M.K.'nın yakalanması için de çalışma başlatıldı.