Gaziantepspor’un olağanüstü kongresini yapma ihtimali bitti. Çünkü kongre için verilen ilanlarla tüzük ihlali yapıldığı için kongrenin geçerli olmayacağı anlaşıldı. Kulüpte bilirkişi tarafından yapılan tespitte, ayrıca Gaziantepspor’a 229 kişinin üye olduğu resmiyet kazandı.

27 Aralık tarihinde 2 yerel gazetede yayınlanan ilanda, olağanüstü genel kurul için tüzük gereği üye listesinin yayınlanması gerekiyordu. Ancak kulübün sadece kongre gündemini yayınladığı ve tüzük ihlali yaptığı bilirkişi tarafından doğrulandı.

BİLİRKİŞİ RAPORUNDA NELER YAZILDI

Kulüp binasında yapılan incelemede, “Gaziantepspor kulübü tüzüğünün 16. maddesi gereği, yönetim kurulunun genel kurula katılma hakkı bulunan üyelerin listesinin düzenlenip en az 15 gün önce toplantının günü, yeri ve saati gündeminin en az bir gazetede veya derneğin internet safasında ilan edilmesi ve elekronik postayla üyeye bildirilmesi gerektiği istenilmiştir.

Kongrenin 27 Aralık 2013 günü olağanüstü kurul toplantısının yapılacağının ilan edildiği Güneş ve Olay gazetelerinde, kongrede oy kullanacak üyelerin listesinin bulunmadığı görülmüştür.Ayrıca derneğin internet sayfasında genel kurulun yapılacağı ilanda üyelerin listesinin bulunmadığı görülmüştür.

KONGRE YAPILSAYDI İPTAL OLACAKTI

Öte yandan Gaziantepspor'un 12 Ocak'ta planladığı olağanüstü genel kurul eğer yapılmış olsaydı bir üyenin bile itirazı ile kongre iptal olacaktı. Nitekim bu konuda geçtiğimiz günlerde Gaziantepspor eski genel sekreteri Avukat Sermet Atay bu yanlışlığa değinmiş ve mevcut yönetimin yayınladığı olağanüstü genel kurulu için gazete ilanlarında tüzük ihlali yapıldığını dile getirmişti.