Atletizm geliştirme projesi kapsamında Kayseri’de yapılan gurup müsabakalarında Gaziantep adına 4 takımla katılan küçük atletler şampiyon olarak şehrimize döndüler.

Gaziantep adına 4 takım ile katılan ve yıldız kızlar, yıldız erkekler ve küçük kızlarda toplamda 3 kategoride yarışmalara katılan atletlerimiz her 3 ayrı kategoride ipi göğüslediler ve önümüzdeki ay Adana’da yapılacak olan Türkiye finallerine katılmaya hak kazandılar.

TAKIM HALİNDE ŞAMPİYON OLDULAR

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun yeni yetenekler bulmak adına yaptığı Atletizm Geliştirme Projesi yarışlarına sıkı hazırlanan ve Kayseri’de yapılan müsabakalarda rakiplerine aman vermeyen küçük atletler yıldız erkekler ve yıldız kızlar kategorisinde takım halinde şampiyon olmayı başardılar.

Kayseri’deki yapılan yarışlara kadar çok zorlu bir süreçten geçtiklerini ifade eden Gaziantep Atletizm İl Temsilcisi Arif Ay emeklerinin boşa çıkmadığını ve 3 kupa ile gururlu bir şekilde Gaziantep’e döndüklerini söyledi. Toplamda 12 sporcunun madalya aldığı turnuvada bu rakamın 7’sini kazanarak hem Gaziantep’in hem de atletizm geleceği açısından büyük bir adım attıklarını belirten Arif Ay; “ Yıldız erkekler ve yıldız kızlarda takım halinde şampiyon olduk küçük kızlarda ise 2’inci olduk. Bu kısa zamanda ne kadar yol aldığımızı gösteriyor. Zor şartlar altında bu kupaları hak ederek elde ettik. Bütün sporcularımızın yüreğine sağlık” dedi.

İŞTE KAYSERİ’DE DERECEYE GİREN İSİMLER

Yıldız kızlar

1. Nursena Demiralay

2. Kübra Tatar

3. Cansel Kurtboğan

Yıldız erkekler

1.Homayoon noor mamad

2. Soner Öğüt

3. Mustafa Bakır

Küçük kızlar

1. Birgül Beken

Haber: ALİ BUDAK