Seçim yaklaştıkça olaylar olmaması için çabalayan siyasi partilerin bu gayretlerini boşa çıkarmak için bazı provokatörlerin harekete geçtiği gözlendi. Dün Gaziantep Üniversitesi’nin önünde stand açan HDP’lilerle, milliyetçi gençler arasında tartışma çıktı. Olaylar büyüyünce, polis müdahale etmek zorunda kaldı. Emniyet Müdürü Erhan Gülveren de hemen olay yerine geldi ve Rektör Yavuz Coşkun ile birlikte durum değerlendirmesi yaptı.

KARŞIT GÖRÜŞLÜ ÖĞRENCİLER ARASINDA KAVGA

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Üniversitesi önünde stant açan HDP’li öğrencilerle MHP’li öğrenciler arasında kavga çıktı. Kavgaya polisler biber gazı ve TOMA’larla müdahale etti. Yaşanan olayda çok sayıda öğrenci gözaltına alınırken, Bazı öğrenciler in ise biber gazından etkilendiği öğrenildi.

ÇOK SAYIDA ÇEVİK KUVVET SEVKEDİLDİ

Gaziantep İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Mehmet Yavuz Coşkun olay yerine giderek incelemede bulundu. Bölgeye çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi.

COŞKUN:KAVGA FARKLI GÖRÜŞTEKİ ÖĞRENCİLER ARASINDA ÇIKTI

Olayla ilgili açıklama yapan Rektör Mehmet Yavuz Coşkun, kavganın farklı görüşteki öğrenciler arasında yaşandığını belirtti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

KARAYILAN:12 GÖZALTI VAR

Olay yerine giden HDP İl Başkanı Mehmet Karayılan ise olay sonrası 12 öğrencinin gözaltına alındığını belirtti.

KALDIRIMLAR SÖKÜLDÜ!

Olay sonrası üniversite meydanında taşlar ve sökülen kaldırımlar dikkat çekti.HABER MERKEZİ/İHA