Ak Parti Gaziantep’te, milletvekili adaylarının tespitinde bugün bir ilki gerçekleştiriyor. İl binasında kurulacak sandıklarda STK yöneticileri milletvekili aday adaylarıyla ilgili oy kullanacak. Ak Parti İl Yönetimi, şehrimizdeki tüm sivil toplum örgütlerinin başkan ve yönetiminden, saat 09.00-17.00 arası oy kullanmalarını istedi.

Ak Parti Gaziantep milletvekili aday adayı, önce parti delegeleri, meclis üyeleri, belediye başkanları, mahalle temsilcilerinin katılımıyla temayül yoklamasından geçirildi, ardından Ankara’da mülakata alındı. Daha önce STK’ların sözlü görüşüne başvurulan Ak Parti’de bu dönem yeni bir uygulamaya imza atılarak STK yöneticilerinin oylarına başvurulacak.

Bugün Ak Parti İl binasında kurulacak 9 sandıkta STK’lar 118 aday adayı için oy kullanacak. Ak Parti il başkanlığı paravanların üzerine aday adaylarının isimlerini yazarken, oda ve dernek yönetimlerinin sadece asil üyeleri oy kullanacak. STK’lar, en fazla 12 aday adayının ismini işaretleyecek. Bu arada oy kullanacaklar 118 aday adayının yanısıra dışarıdan isim de yazabilecekler. Meral KINACILAR