Türkiye'yi etkisi altına alan ve ocak ayı içinde 14 kişinin hayatını kaybettiği Domuz gribi vakasının Gaziantep'te de yaşandığı ve 112'de şoför olarak çalışan Kerim G.'nın, H1N1 domuz gribinden hayatını kaybettiği iddia edildi.

Alınan bilgiye göre yaklaşık 15 gün önce Nizip Devlet Hastanesi'ne giden Kerim G.'ye yapılan tahlil sonrası H1N1 domuz gribi teşhisi konulduğu ve hemen Gaziantep Üniversitesi tıp fakültesine kaldırıldığı öğrenildi. Burada yaklaşık 15 gün karantinada kaldığı belirtilen Kerim G. dün hayatını kaybetti.

BAKANLIK'TAN ÖZEL TABUT GÖNDERİLMİŞ

Kerim G.'ın ölümü sonrası, Sağlık Bakanlığından özel tabut temin edildiği ve tabutla beraber defin edildiği ileri sürüldü. Kerim G.'ın cenazesinin ailesi tarafından alınarak öğle namazını mütakiben Karkamış Alaçalı (Kılcan) köyüne defnedildi.

ÇOK SAYIDA VAKA HASTANEYE GİTMİŞTİ

Gaziantep'te Ocak ayı içerisinde çok sayıda vatandaş hastanelere akın etmişti. Bir kaç kişiye domuz gribi teşhisi konulan Gaziantep'te hastaneler karantinaya alınmıştı. Devlet Hastaneleri'nde maske takarak görev yapan personeller önlem almıştı. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT