GAZİANTEP'te, Şahinbey Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi 111 engelliye akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtım törenine Gaziantep Vali Vekili Adil Nas, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Tahmazoğlu, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törende konuşan Belediye Başkanı Tahmazoğlu, şimdiye kadar 667 engelliye tekerlekli sandalye dağıttıklarını söyledi. Engellilerin 365 gün sıkıntı yaşadığını belirten Tahmazoğlu, "Herhangi bir ücret almadan dağıtım yapıyoruz. Sadece dağıtmak yetmiyor. Engelli kardeşlerimiz evlerinden dışarı buluyorlar. Kaldırımların da parkların da binaların da buna uygun olması gerekiyor. Yaptığımız çalışmalarla kaldırımları, parkları, binaları engellilerin giriş çıkışına uygun hale getiriyoruz. Engellilerin akülü araçlarını şarj edebilmeleri için kentin değişik yerlerine şarj dolum cihazı yerleştirdik" dedi.

Vali Vekili Adil Nas ise nüfusun yüzde 12'sinin engelli vatandaşlardan oluştuğunu ve bu rakamın çok ciddi bir rakam olduğunu söyledi. Nas, engelli vatandaşların toplumsal hayata entegre edilmesi gerektiğini anlattı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından engelli vatandaşlara, tekerlekli sandalyeleri dağıtıldı. Sandalyeleri alan engelli vatandaşlar, yetkililere teşekkür etti.