AK Parti Gaziantep il başkanlığı milletvekili adaylığında Sivil toplum kuruluşlarının da görüşlerini almak için dün bir temayül yoklaması gerçekleştirdi. İl başkanlığında 9 sandıkta yapılan temayül yoklamasında bine yakın STK'dan 3 bine yakın kişi oy kullandı. Sanayi Odası, Ticaret Odası, OSB, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği, GAGİAD, MÜSİAD'ın yanısıra, çevre ilçelerden de oda ve dernek yöneticileri oylama için sandık başına gitti. Aday adaylarından, mesaj geçilerek oylama için il binasına gelmemeleri istendi. Derneklerde görevli olan aday adayları ise oylarını kullandıktan sonra il binasından ayrıldı.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

7 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala AK Parti, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. AK Parti Genel Merkezi Milletvekili adaylarını belirlemek için Türkiye’nin 81 ilinde bulunan STK’larla bir temayül oylaması yaptı. AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı’nda davul zurna eşliğinde başlayan oylamaya, dernekler masasından yazı getiren tüm STK'lar katıldı.

109 ADAY ADAYI İÇİN OY KULLANILDI

Oylamaya katılanlar AK Parti Genel Merkezi tarafından gönderilen oylama kağıdına 109 aday adayı veya dışarıdan ister 1 ister 5 isterse de 12 isim yazma hakkını kullandılar. Saat 17'ye kadar süren oylama sonrası oylar mühürlenerek torbalara konuldu ve Ankara’ya gönderildi. Ak parti Gaziantep İl Başkanı M. Eyup Özkececi, Gaziantep'te kayıtlı yaklaşık 1700 Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu ifade ederek, "STK’lar içerisinde ayrım gözetmeksizin, hangi dernek, STK müracaat ettiyse, Gaziantep'te “kimi milletvekili adayı görmek istedikleri “ hakkındaki temayül yoklamamıza katıldılar" dedi.

MUHALEFETE GÖNDERME

Oylama ile ilgili bir açıklama yapan Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, 7 Haziran’da yapılacak seçim hazırlıklarına teşkilat olarak daha önceden başladıklarını ifade etti. Özkeçeci, “Milletvekili aday adaylığı sürecinin akabinde teşkilat içi temayül yoklaması yaptık. Teşkilat içi temayül yoklamasında Gaziantep’te ki bütün teşkilatlarımızın görüşüne başvurduk. Teşkilata 106 tane aday adaylarından kimleri görmek istiyorsunuz diye sorduk. Milletvekillerimiz, il başkanlarımız eski milletvekillerimiz temayüle dahil olmadı. Daha sonra mülakat yapıldı. Partimiz şimdi de Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Şu Partimizde demokrasi şöleni var. Bazı partiler kendi il teşkilatına güvenmiyor. O ilde gösterilecek milletvekilini merkezden atıyorlar. Bizim partimiz önce kendi teşkilatına güvendi. Şuanda da STK’ların görüşlerini soruyor. ‘Sizler Gaziantep’te kimleri milletvekili olarak görmek istiyorsunuz’ diyor. Ak Parti kendi teşkilatına ve STK görüşüne önem veriyor." dedi.

TÜM ADAY ADAYLARI EŞİT

Şu anda tüm aday adaylarının şanslarının aynı olduğunu dile getiren Özkeçeci, "Net bir isim yok. Her isim eşit şanstadır. Komisyonlar çalışıyor. Gaziantep’imiz önemli bir kent ve Genel merkezimiz sadece Gaziantep değil bütün Türkiye’deki teşkilatlarımızın görüşünü alıyor. Tüm 81 vilayetimizde şu anda bu uygulama yapılıyor. 1, 5 ve 12 kişide yazabilirler. Bunlar mühürlenecek sandığa konulacak ve Ankara’ya gönderilecek. Bunradan çıkacak karar da önemli ve kaideye alınacak. Bize oylamayı yapın ve gönderin dediler. Demokrasi nasıl oluyor görsünler. Atılan bu demokratik açılımlar sayesinde Bu seçimde de AK Parti’nin 7 Haziran seçimlerinde oy potansiyeli arttırarak yükseleceğini gösteriyor. Hedefimiz 12 milletvekilinin tamamını almak" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR, Okan YILMAZ