Gaziantep Ticaret Borsası, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) işbirliğinde, Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası, Bulgur Sanayicileri Derneği ile şehirdeki tüm kurum ve kuruluşların desteğiyle düzenlenen festivalde, Gaziantep Profesyonel Aşçılar ve İşletmeciler Derneği’nin ünlü şefleri tarafından Tuğcan OTEL mutfağında yapılan 101 çeşit bulgur yemeği festivale damgasını vurdu.

Konu Gaziantep olunca gerekli her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ifade eden Tuğcan Otel Genel Koordinatörü Evren Tuğsuz, bulgur festivaliyle başlayan tanıtım atağının diğer ürünlerle de devam etmesi gerektiğini ifade ederek, “Gaziantep sahip olduğu dinamiklerle resmi katılımcı ve sponsorların da destekleyeceği onlarca festivale imza atacak potansiyele sahiptir. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu’nun koordinasyonu ile gerçekleştirilen ve kentimizin bütün dinamiklerinin bir araya toplandığı, ortak hareket ettiği, ortak faaliyetlere katıldığı bu festival yeni bir ilkin başlangıcıdır. Katılımcıları ve destek verenleri kutluyorum” dedi

101 ÇEŞİT BULGUR YEMEĞİ 7 KITA YA HİTAP EDİYOR

Gaziantep Profesyonel Aşçılar ve İşletmeciler Derneği Başkanı Doğa Çiftçi, Şefler Kenan Oku, Fazilet Kahraman, Ali Ekber Yener, İdris Baturu, Mehmet Çavdar, Yusuf Parlak ve Kadir Yıldız tarafından festivale gelen ziyaretçilere 101 çeşit bulgur yemeği hazırlandı.

Bulgurun dünyanın birçok ülkesinde tanıtımının yapılması ve o ülke kültürlerine uygun kullanım alanlarının belirlenmesi yönünde aylarca süren yorucu bir çalışma yaptıklarını ifade eden Gaziantep Profesyonel Aşçılar ve İşletmeciler Derneği Başkanı Doğa Çiftçi, ortaya çıkan sonucun dünyanın 7 kıtasında yaşayan insanlara hitap edebilecek bulgur yemekleri olduğunu söyledi.

Festival süresince bir birinden farklı etkinliklere de imza atan Tuğcan Otel ve Gaziantep Profesyonel Aşçılar ve İşletmeciler Derneği'ne katkılarından dolayı organizasyonu gerçekleştiren grup tarafından bir başarı ödülü verildi.

Gaziantep Festival alanında düzenlenen Bulgur Festivali, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Canan Candemir Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, GSO Başkanı Adil Konukoğlu, GTO Başkanı Eyüp Bartık, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, GAİB Başkanı Abdülkadir Çıkmaz ile çok sayıda davetli katıldı.

Festivale damgasını vuran 101 çeşit bulgur yemeği sergisi açılışa katılan protokol üyeleri kadar festivali izleyen vatandaşların da büyük ilgisini çekti.