CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici, Türkiye’ye örnek olacak 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı içerisinde 11.5 km.lik Teleferik projesini açıkladı. Ekici, şehrin kuşbakışı görülebileceği teleferik Demokrasi meydanından başlayarak Gaski göletine kadar devam edeceğini söyledi..

Ekici “ Biz Gaziantep’i gerçekten yaşanabilir, marka bir kent yapmak için mücadele ediyoruz. Yaptığımız tüm projeler halkın faydasına ve örnek projelerdir. Projelerimizi zaman içerisinde tek tek açıklıyoruz. Bilindiği gibi 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı Türkiye’ye örnek olmuş bir park alanıdır. Son dönemlerde tahrip edilmesine rağmen biz bu tahribatı önleyeceğiz ve halka açık bir hale getireceğiz. Uzunluğu 7.5 km. olan 1. Etap 1/5000’lik planda Gaski göletine kadar 4 km. uzunluğundaki alanda eklenerek park uzunluğu 11.5 km.’ye çıkarılmıştır. Bu park içerisinde en önemli projemiz ise 11.5 km.lik teleferik projesidir. Bu teleferik park içi ulaşım ve kuşbakışı seyir imkanı sağlayacaktır. Hem Gaziantep halkına hitap edecek hem de şehrimize gelen turistler için hizmet verecektir. Yine 100.Yıl Atatürk Kültür parkı içerisinde yapacağımız ıhlamur vadisini de kuşbakışı seyretme imkanı olacaktır” dedi.

ESNAFA ZİYARET

Gaziantep Oto Makine Sanatkarları Odasını ve Eski Garajlar semtindeki esnafı gezen CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici esnafın mağdur edildiğini belirterek, belediyelerin esnafı mağdur ettiğini, tüccar gibi davranmaması gerektiğini söyledi. Belediyelerin halka hizmet için var olduğunu, tüccar gibi davranmasının yanlış olduğuna dikkat çeken Ekici belediyeleri devraldıklarında esnafın mağduriyetinin ortadan kaldırılacağını belirtti.

GAGİAD'I BİLGİLENDİRDİ

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ve Ali Serindağ, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici, Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Fethi Albayram, Şahinbey Belediye Başkan Adayı Mustafa Aslan GAGİAD’ı dernek merkezinde ziyaret etti ve GAGİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üyeleriyle bir araya geldi. Görüşmede, GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak; ‘’Şehirler yaşayan organizmalardır. İhtiyaçlar her geçen gün değişim göstermektedir. Gerek Gaziantep’in gerek Ülkemizin yönetimine talip olan tüm adaylarımızın şehirlerin vizyonunu değiştirecek projeler üretmesi ve çözümlerin uzun vadede planlanması önem arz etmektedir. Tüm yöneticilerimizin çalışmalarında ve meclislerinde daha fazla bayana önem vermeleri genç Cumhuriyetimizin ufkunu açacaktır. Her seçim bir demokrasi sınavıdır. Ülkemiz ve şehrimizin bu sınavdan başarılı çıkmasını temenni ediyorum.’’ dedi.

HABER MERKEZİ