İmza toplayıp Büyükşehir Belediyesine sunan mahalleli, "100. Yıl Projesinin katledilmesine lütfen seyirci kalmayınız. 100.Yıla kıymayın" dedi.

BELEDİYEYE BİLDİRDİK

100. Yıl Atatürk Kültür Parkı içerisinde Doğa Koleji'nin karşısında bir süredir devam eden inşaatların kaçak olduğunu söyleyen İnşaat Müteahhitleri Derneği eski Başkanı Necati Kanalıcı, "Kaçak inşaat faaliyetini belediyemiz yetkililerine bildirmemize rağmen halen sürdürülmektedir. Şehrimizin en önemli ve hayati değerlerinden olan 100. Yıl Kültür Parkı bu şekildeki yapılaşmalarla parçalanmış olacak ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır" diye konuştu.

VİLLA YAPILIYOR

Kaçak inşaatların dere yatağında yapıldığını, ileride daha kapsamlı sorunlarla karşılaşılmaması için ivedilikle önlem alınması gerektiğini söyleyen Kanalıcı, "İnşaatlara ruhsat alınması mümkün değil. Çünkü 100.Yıl park planı içerisinde. 100.Yıl kompleksi içerisinde muhtelif yapılaşmalar yapılıyor. Defalarca belediye yetkililerini aradık, herkesle temas kuruyoruz. Öyle bir şey olur mu dediler. Sonra siyasilerden güç kuvvet alıyorlar dediler. En son Fatma hanımın Gaziantep Kulübünde yaptığı toplantıda orada da gündeme getirildi. Yok öyle bir şey olurmu demişler. Fotoğraf ve videolar gösterilince müdahale edeceğiz demişlerdi. Ancak bir şey çıkmadı" dedi.

EN BÜYÜK KÖTÜLÜK OLUR

100. Yıl Atatürk Kültür Parkı'nın bütünlüğünün bozulmaması gerektiğini, bunun bozulmasının Gaziantep'e yapılabilecek en büyük kötülük olacağını söyleyen Kanalıcı şunları söyledi:"100.Yıl Projesi,Demokrasi meydanından ta gölete kadar devam eden bir proje kapsamında. Bunun Doğa Koleji'nden itibaren Gölete kadar olan bölümünü iptal ettiler. Hiç olmazsa Doğa Kolejine kadar olan bölümü yıkmamamız lazım. Bunuda yıkarsak Gaziantep'e yapılabilecek bundan büyük kötülük olmaz. Ondan sonra Gaziantep'i altınla da kaplasalar proje bütünlüğünü buradan itibaren bozarlarsa vallahi yaptıklarının hepsi sıfır olur. 100. Yıl Projesi Gaziantep'i Gaziantep yapan bir proje. Dünyada eşine rastlanmayacak kadar mükemmel bir yeşil alan kompleksi. Süreklilik arzetmesi nedeniyle dünyada şehircilik anlamında örnek bir park olarak yansıtılır, anlatılır. İstanbul Teknik Üniversitesinde bile şehir planlama dersinde bunu anlatırlar. Bunu parçalarlarsa Gaziantep'e de insanlığa da en büyük haksızlık etmiş olurlar."

100. Yıl Projesi'nin Gaziantep'e hüviyet kazandıran, kenti yaşanılabilir kılan bir proje olduğunun da altını çizen Kanalıcı, "Bu projeye gönül veren bir insanım. Bu arada Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin hanımın bir sözü var. Metro'nun arkasından elde edilecek kaynağı 100.Yıla aktaracağız dedi. Bu kaynak aktarımıyla 100 yılın hayata geçirilmesi sağlanmalı ve bireysel yapılanmaların durdurulması gerekmektedir" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR