Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde, “Ben Geleceğim, Geleceğine Bugünden Sahip Çık” sloganıyla yola çıkan ‘Çocuk Üniversitesi’ öğrencileri gerçekleştirilen mezuniyet töreniyle diplomalarını aldı. İlkokul 4’üncü sınıfla 8’inci sınıf öğrencilerinden oluşan ve yaşları 10 ile 13 arasında değişen çocuklar, üniversite sıralarında oturan ağabey ve ablalarından önce mezun olmanın sevincini yaşadı.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi amfisinde gerçekleştirilen programa, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, akademisyenler ve ‘Çocuk Üniversitesi’nden mezun olacak çocukların velileri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan ve projeye destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, projeyi duyduğunda çok heyecanlandıklarını belirterek, “Sayın rektörümüz bu proje için bize gelip bahsettiğinde inanın çok heyecanlandık. Gaziantep’te bir ‘Çocuk Üniversitesi’ yapılmış olması ve çocuklarımızın bu üniversiteye devam edip diploma almış olmaları, onların ufkunu inanılmaz değiştirecektir. Şehrimize de tanıtımı açısından çok büyük faydalar sağlayacaktır. Çünkü 10 yıldır görevde olduğum süre zarfında hep bir şey için çalıştık. Gaziantep’i daha iyi bir yere nasıl getirebiliriz. Hep çabamız buydu. Bununla ilgili de kendi ekibimiz ve halkın desteğiyle bugün Gaziantep, sadece Türkiye’de değil yurt dışında da tanınan bir şehir haline geldi. Birçok uluslararası programlarda artık Gaziantep’in sunduğu beceriler ilgiyle izlenmekte takdirle karşılanmaktadır. İşte bu çerçevede bu programı son derece önemsiyoruz” dedi.
KEP ATTILAR
Güzelbey’in ardından konuşmasını gerçekleştiren Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, çocuk eğitiminin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Bugün ailelerin yapacağı en önemli yatırım, çocuklarına iyi bir eğitim imkanı sağlamaktır. Çocukların eğitimi sadece ailelerin ve Milli Eğitim Bakanlığının görevi değildir. Günümüz yeni nesil üniversite anlayışında yaşam boyu eğitim esastır. Üniversitelerin eğitim, öğretim ve araştırma geliştirme yanında sosyal sorumluluk görevi de bulunmaktadır. Hasan Kalyoncu Üniversitesi bu kapsamda ‘Anne ve Çocuk Üniversiteleri’ni faaliyete geçirmiştir” ifadelerini kullandı. Yılmaz’ın konuşmalarının ardından törene sonradan dahil olan Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ve Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, çocuklara kısa bir selamlama konuşması yaptı. Program, yapılan protokol konuşmalarının ardından öğrencilere belgelerinin verilmesi ve kep atma töreniyle sona erdi. Çocuk Üniversitesi’nden mezun olan öğrencilerin coşkuları ise görülmeye değer renkli görüntüler ortaya çıkardı.
HABER MERKEZİ