Gaziantep'te yeni tuttuğu evin camlarını silerken dengesini kaybederek 6’ncı kattan beton zemine düşen Hayriye Keleş, ayağa kalktı.
Olay, yaklaşık 4 ay önce Şahinbey ilçesi, Akkent Mahallesinde yaşanmıştı. 27 yaşındaki Hayriye hemşire, yeni taşındığı evin camlarını silerken, pencerenin kapanması sonucu dengesini kaybetmiş ve 12 katlı binanın 6’ncı katından kaldırıma düşmüştü. 21 Şubat 2016 tarihinde yaşanan o anlar ise apartmanın altında bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedilmişti. Olay sonrası Gaziantep Hastanesi Tıp Fakültesine kaldırılan Hayriye Keleş, bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra vücudundaki çok sayıda kırığın alçıya alınması ile taburcu edilmişti.

10 SAAT SÜREN AMELİYATLAR GEÇİRDİ Tedavi sürecinde çok zor günler geçirdiğine dikkat çeken 2 çocuk annesi Hayriye Keleş, tekrar ayağa kalkma ihtimalinin olmadığın düşünürken, bu gün bunu başardığını kaydetti. Keleş şöyle devam etti, “Kaza sonrası 10 ile 6 saat süren 2 tane ameliyat geçirdim. Vücudumda birçok kırıkla, alçıya alınmış bir şekilde hastaneden taburcu oldum ama tekrar ayağa kalkabileceğini düşünemiyordum. Olaydan 45 gün sonra fizik tedaviye başladık. Yaklaşık 2 aydır fizik tedavi görüyorum. Bugün artık ilk kez kimseden destek almadan ayakta durabildim. Yakın zamanda da inşallah tekrar eski sağlığıma kavuşacağım. Bu kadar hızlı bir şekilde hayata tutunarak iyileşmemi sağlayan, önce Allah daha sonra da eşim ve doktorum oldu. Ben bu zor günlerde yanımda olan aileme ve doktoruma çok teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

HİÇBİR ŞEKİLDE HAREKET EDEMİYORDU Hayriye hemşirenin çok azimli olduğunu belirten, Özel Yaşam Hastanesi Uzman Fizyoterapisti Ekrem Eren, “Hastamız geldiği zaman alçılarından henüz yeni kurtulmuştu. Düşmenin etkisiyle vücudunda oluşan kırık bölgelerdeki eklemleri tamamen donmuştu ve hiçbir şekilde hareket ettiremiyordu. Yoğun bir manüel terapi ve fizyoterapi sonrası sonrası hastamız şu anda gayet iyi. Birkaç hafta sonra ise, hiç kimseye ihtiyaç duyamadan hayatını devam ettirebilecek’’ şeklinde konuştu.