Sultanahmet Meydanı'nda 10.20 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 10 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. Ölü sayısını artmasından endişe ediliyor.

Öte yandan canlı bomba saldırısı ihtimalinin ağırlık kazandığı patlamanın yaşandığı yere ceset kabin ve çadırı istendi.Bomba imha ekipleri de olay yerinde... İkinci bir patlama olabileceği ihtimali sebebiyle güvenlik çemberi genişletildi. Polis anonslarla halkı uyarıyor. Bölgeye kimse yaklaştırılmıyor. Saldırıda cami yakınındaki 15-20 kişilik bir Alman turist grubunun hedef alındığı bilgileri gelirken, yaralılar arasında Alman turistlerin olduğu belirtiliyor.

Sultanahmet Meydanı'nda saat 10.20 sıralarında dikili taşın yakınlarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi.İstanbul Valiliği, Sultanahmet'teki patlamada ilk belirlemelere göre, 10 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını bildirdi. Yaralılardan bazılarının durumunun ciddi olduğu belirtildi. Ölü sayının artmasından endişe ediliyor. Patlamanın 15-20 kişilik bir Alman turist kafilesinin yakınında meydana geldiği, yaralılar arasında Alman turistler bulunduğu öğrenildi.

VALİLİK'TEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "İlk belirlemelere göre 10 ölü 15 yaralı olduğu tespit edilmiştir .Patlamanın nedeni, patlayıcının cinsi, olayın fail veya failleri hakkında incelemeler sürdürülmektedir" denildi.

CANLI BOMBA İDDİASI

Patlamanın nedeni hakkında ise henüz net bir bilgi yok. Ancak canlı bomba saldırısı ihtimalinin ağırlık kazandığı patlamanın yaşandığı yere ceset kabin ve çadırı istendi.