Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, 3 tane itfaiye merkezi yapacaklarını, bunun içinde 10 Milyon TL bütçe ayırdıklarını söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde geçtiğimiz aylarda Özkaplan halı fabrikasında çıkan yangının ardından itfaiye merkezlerinin sayısını artırma ihtiyacı doğduğunu belirten Cahit Nakıboğlu, "Bizim gerek şehrimiz gerek OSB’miz, itfaiye altyapısı açısından etrafımızdaki tüm vilayetlerden gerek araç gereç gerekse eleman olarak çok daha yeterli. Ama eksiğimiz yok mu, var. OSB’de 12 itfaiye aracımız mevcut. Şimdi 3 bölgeye 3 tane daha itfaiye merkezi yapıyoruz. 3 itfaiye merkezinde de yeterli düzeyde araç ve ekipman bulundurulacak" dedi.

İtfaiye merkezlerine Gaziantep Üniversitesi İtfaiye okulundan eleman alacaklarını belirten Nakıboğlu, "Bütün itfaiye merkezlerimize yetecek kapasitede aracımız olacak. Yeterli düzeyde ekip ve ekipmanla yangınlara anında müdahale edilecek. Ayrıca yangın konusunda eğitim faaliyetlerine de ağırlık verilecek" diye konuştu.

Meral KINACILAR