Nizip ilçesinde 7 yaşından beri güvercin yetiştiren 36 yaşındaki Necati Polat, 3 bin ila 10 bin lira değerinde 50 güvercinine gözü gibi bakıyor.

Nizip ilçesindeki evinin damında farklı türlerde güvercinleri besleyen Polat, güvercinlerine neredeyse bir araba parası kadar para harcadığını söyledi.

Güvercin sevgisinin babasından geçtiğini ve 7 yaşından beri güvercin beslediğini anlatan Polat, "Farklı türdeki güvercinler kanat, paça, göz rengine göre yüksek fiyatlara alınıp, satılabiliyor. Bazen sattığımız güvercin geri gelebiliyor. Geçenlerde 35 kilometre uzaklıktaki Oğuzeli’ne bir güvercin sattım. 2 gün sonra sabah güvercinleri uçurmak için dama çıktımda yuvanın çatısında geldiğini gördüm" dedi.

10 BİN TL'LİK GÜVERCİNLER VAR

Aralarında 10 bin lirayı bulan güvercinleri olduğunu kaydeden Polat, "Güvercin beslemeyi para kazanmak için değil, sevdiğim için yapıyorum. Asıl mesleğim boyacılık. Güvercinler asırlardır insanların en yakın dostu olmuştur. Her gün uyanırım gün doğarken onları yarım saat uçurur ve güneşin doğuşunu izlerim. İş bittikten sonra da akşam üstü yarım saat uçururum. Pazar günleri ise nerdeyse günün tamamını güvercinlerle geçiririm" diye konuştu. AA