*Sanayicilere 5 soruluk anket yaptık

*Krize rağmen elektrik tüketimi yüzde 14 arttı

*Sanayici de, işçide rahat olmalı

Cahit Nakıboğlu'nun, yönetim kurulu başkanlığından istifa etmesinin ardından Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığına getirilen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, ilk işinin sanayicilerle anket çalışması olduğunu söyledi. 5 soruluk anketi bitirdiklerini ve analizlerinin de önümüzdeki günlerde çıkacağını belirten Deniz Köken, organize sanayiyi şehirle entegre etmek için çalışmalara da başlayacaklarını söyledi. Köken, "Organize Sanayinin şehirle alakası yok, olmamış, bu buluşmayı sağlamamız lazım" dedi. Organizede 960 fabrikanın yanısıra, 600 fabrikanın da inşaat halinde olduğunu söyleyen Köken, "Böyle böyle bir kitle, günü birlik çalışır mı? 10 yıllık 20 yıllık hedefler koymak lazım, bir strateji koymak lazım" dedi.

SANAYİCİ OLMAKTAN MEMNUN MUSUNUZ ?

Deniz Köken, sanayicileri tek tek dolaştırdığını ve anket yaptığını anlattı. Sanayiciyi tanımak için böyle bir anket çalışmasına girdiklerini söyleyen Köken, "Sanayiciyle bizim aramızda ne var, sanayici yönetimi tanıyor mu tanımıyor mu? Yönetimden beklentileri var mı, ne istiyorlar, bizi seviyor mu sevmiyor mu ona bakacağız. Burada sanayici olmak önemli bir husus. 5 soruluk ankette sanayicilerimize ne istediklerini, neyi istemediklerini, Türkiye'nin genel gidişatı ile ilgili ne beklediklerini, yatırım yapıp yapmadıklarını, Gaziantep'te sanayici olmaktan memnunlar mı değiller mi? diye sorduk. Anket çalışması bitti. Haftaya da analizleri biter. Analizler bize gösterecek bazı şeyleri. Anketten çok önemli şeyler çıkacak" dedi.

ELEKTRİK TÜKETİMİ DE, İHRACATTA ARTTI

Organize'de ekonomik sıkıntıların had safhada olduğu, çok sayıda işçi çıkarıldığı iddialarıyla ilgili sorumuzu da yanıtlayan Deniz Köken, "Ocak, Şubat, Mart ayında elektrik tüketimimiz yüzde 14 artmış, ihracatımız da yüzde 15 artmış. Yani birbirlerine orantılı, birbirleriyle de örtüşüyor. Elektrik tüketimimiz ne kadar artmışsa, ihracatımızda o kadar artmış. Bu kadar krize rağmen geçen yılın 3 ayına göre yüzde 15 artış sevindirici bana göre. Daha da devam edecek bunlar tabi. İşçi çıkarımına gelince, bize gelen bir şikayet yok, şu ana kadar. Daha önce olduysa bilemem ama, duyumda almadım" diye konuştu.

ORGANİZENİN ŞEHİRLE ALAKASI YOK

Organize sanayiyi şehirle entegre etmek gibi bir hedeflerinin de olduğunu belirten Köken, "Organize sanayiyi şehirle entegre etmemiz lazım. Organize sanayinin şehirle entegre olması lazım. Orası şehirden ayrı bir yer değil, orası şehrin bir parçası aslında. Burada yaşayanlar orada gidip çalışıyorlar. Günün büyük saatini orada geçiriyorlar. Ancak şu anda şehirle alakası yok, hiç olmamış. Böyle bir çalışma yapmamız, bu buluşmayı sağlamamız lazım" dedi.

10-20 YILLIK HEDEFLER KONULMALI

Hem Büyükşehir Belediyesi genel sekreterliği, hem de organize sanayi bölgesi başkanlığı görevinin kendisi için zor olup olmadığını ve hedeflerini sorduğumuz Köken şöyle cevap verdi: "Organizede yürüyen bir sistem var, 400 çalışanı var, altyapısı güzel. Yeni yapılan 5.nci bölgenin bir ve ikinci bölgelerinin şu anda altyapı çalışmaları yapılıyor. 960 fabrika var, 600'ı inşaat halinde. Böyle böyle bir kitle günü birlik çalışır mı, 10 yıllık 20 yıllık hedefler, bir strateji ortaya koymak lazım. Bu fabrikaları başka yere koyamayacağınıza göre, burada sanayicinin ve işçinin rahat olması lazım. Bu şehre katma değeri yüksek şeyler vermesi için yeni hedefler konulması gerekiyor."

ORGANİZEDEKİ LİSE, ÜNİVERSİTEYE DÖNÜŞTÜRÜLMELİ

Organizede güzel bir teknik lisenin olduğunu, bu lisenin gelecekte mutlaka üniversiteye, teknoloji üniversitesine dönüşmesi gerektiğini söyleyen Köken, "Kesinlikle Organize kendi elemanını orada eğitiyor olmalıdır. Teknik liselerden başlayıp, teknik yüksekokullara kadar orada öyle bir yapının olması şart" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR