Gaziantep Kulübü, 68 yaşında aramızdan ayrılan, yıllarca gazetemizin başyazarlığını yapan eski Vali yardımcılarından, Almanya eski fahri konsolosu, eski başkanları Birol Güngör'ü ölümünün 1. yılında dualarla andı. Gaziantep Kulübü'nde düzenlenen anma töreninde Ambers restorantın sahibi Ülkü Güngör eşini anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Güngör, "Sadece eşimi değil, dostumu, arkadaşımı kaybettim. O herkesten çok Antep'i severdi" dedi. Oğlu Turgut Güngör, "Biz babamızı sizler bir dostunuzu kaybettiniz. Antep ise belki biraz aklından kaybetti" dedi. Ama törenine katılan yakın dostları da onunla ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

BİNİCİ:ONUN PRENSİPLERİ KULÜBE ÇOK ŞEY KATTI

Anma töreni merhum Güngör'ün anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Gaziantep Kulübü Başkanı Necati Binici, anma töreninin mezarlıkta yapılacağını ancak çevre düzenlemesi nedeniyle mezarlığın uygun olmadığını belirtti.

Binici yaptığı konuşmada, "Birol Bey aramızdan erken ayrıldı. Görev süresince bu şehre ve ülkeye katkılarını hepimiz biliyoruz. Gaziantep Kulübü ilk kurulduğu yıllarda bize işleyişle ilgili kurullardan çok prensiplerle çalışılması ile ilgili görüş bildirmişti. 23 yıldır bu kulübün çalışmaları faaliyetleri onun ufkunu ortaya koyuyor. Görev yaptığı her yerde iz bıraktı. Şehir ve ülke için öngörüleri vardı. Bugün yaşadığımız bazı olaylarda Birol Bey böyle demişti diyebiliyoruz. 5-6 yıl önce bugünlere geleceğimizin işaretlerini vermiş, resmini göstermişti. Güngör'ün Antep Harbi ile ilgili çalışmaları gün ışığına çıkmalı. Gaziantep Tarihiyle ilgili yayınladığı kitabı kulüp olarak yeniden bastırmak istiyoruz. Mekanı cennet olsun" dedi.

TURGUT GÜNGÖR:ANTEP BİRAZ AKLINDAN KAYBETTİ

Binici sözü Ülkü Kanbur'a verdi ancak gözyaşlarına hakim olamayan Kanbur, oğlundan konuşmasını istedi. Babasının dostlarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Turgut Güngör, "Babamın gururlandığım en temel özelliği, her zaman doğru olanı aksettirmeye çalışmasıdır. Yani politika, siyasete göre değil, kendi katılmasa da doğru şeyleri anlatırdı. Biz babamızı sizler bir dostunuzu kaybettiniz. Antep ise belki biraz aklından kaybetti" dedi.

ÜLKÜ GÜNGÖR:ANTEP'İ ÇOK SEVERDİ

Oğlunun ardından konuşan Ülkü Güngor, gözyaşları arasında yaptığı konuşmada, "O benim sadece eşim değil, 45 yıllık arkadaşım, dostum, herşeyimdi. Hatalarım olmuştur, ancak hep güzel karşılardı. Benim olgunlaşmamı sağladı. Esripi yapmaktan hiç vazgeçmemişti. Hiç kıskançlığı yoktu. Herkesten daha çok Antep'i severdi. 45 yılda onu tanıyamadım. Çünkü her gün yeni ve takdir edilecek bir tarafını görürdüm. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun" dedi.

ALMULA:"BANA HEP FISTIĞIM DERDİ"

Torunu Almula dedesi için, "Bana hep fıstığım derdi" diye konuştu.

ÖZEKŞİ:ŞEHRE KATKILARI ÇOK FAZLADIR

Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi ise, "Ben annem babamdan bile Birol Beyden aldıklarımı alamadım. Şimdi bir bilgi için google başvuruyoruz ya, işte daha google yokken biz her türlü bilgi için Birol Bey'e başvururduk. Birol Bey'e telefon açar sorardık anında da yanıtını alırdık. Ansiklopedilere bile gerek duymazdık. Bizlere yön verirdi, gazetemizle ilgili strateji belirlerdi. Bana, 'Sende benim gibi fahrisin, çantada kekliksin, kolaysın derdi. Yani, o da benim gibi paraya pula önem vermezdi. Şehre katkıları çok fazladır. Apo yakalandığında siz bu kafayla Apo'yu Mandela yaparsınız demişti. Bilgisi, tecrübesi, öngörüsü, her açıdan mükemmel bir insandı. Onu anlatmakla bitiremeyiz. Birlikte yer içer, birlikte tatile giderdik. Herkesin yanında bir Birol Güngör olmalı. Derdini dökebileceği paylaşabileceği bilgi alacağı biri olmalı. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

GEREÇÇİ:SENTEZ KABİLİYETİ YÜKSEKTİ

Gaziantep Kulübü eski Başkanı Kamil Gereçci ise, "Onun müthiş bir hafızası vardı. Üstat paraya önem vermez, yalan söylemeyi bilmezdi. Bilmediği konularda ahkam kesmezdi. Kendine güveni ve saygısı vardı. Sentez kabiliyeti yüksekti. Bildiklerini güncel olaylarla birleştirir sentez yapardı. Öngörülerde bulunurdu. Vatansever bir insandı. Vatanı her şeyin üstünde tutuyordu. Örnek aldığım biriydi. Espriliydi. Onu yaşatmalıyız" şeklinde konuştu.

Anma töreninde Necati Kanalıcı, Cengiz Gülenler ve Mehmet Göksel'de merhum Güngör'le ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirip rahmet diledi. Meral KINACILAR