Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda başlattığı “Kart27” kullanımı milyonu aştı. Kart27 kullanımına geçildikten sonra 1 milyon 81 bin kişinin bu kartı aldığı açıklandı.

Kentin değişik bölgelerinde 440 adet kart yükleme noktası olan “Kart27”nin, bugüne kadar 930 toplu taşıma aracı ile 81 milyon 383 bin 552 kişinin taşındığı belirtildi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentteki tüm ulaşım araçlarında geçerli olan Kart27 (Akıllı Kart) uygulamasını geçen yıl itibariyle başlatmıştı. Dolmuşları otobüslere dönüştüren ve otobüslerde de nakit para kullanımını kaldıran Büyükşehir Belediyesi, yerine tüm toplu taşımalarda geçerli olmak üzere “Kart27” uygulamasını başlatmıştı.

Kartlı sisteme aşama aşama geçiş yapan belediye, uygulamada kapsamında ulaşım araçlarındaki nakit para kullanımının tamamen ortadan kaldırılmasını hedefliyor. Yolcuların hiçbir şekilde nakit para kullanımına izin verilmeyen toplu taşıma araçlarda, isteyenler “tek kullanımlık kart” da alabiliyor. Vatandaşların bir an önce “Kart27” temin etmeleri gerektiğini söyleyen yetkililer, şoförlerin para almasının yasak olduğunu belirterek, böyle bir durumla karşılaşan vatandaşların 153 Alo Zabıta hattına şikâyette bulunmalarını istediler. Bülten