Türk İş, KESK ve DİSK’e bağlı sendikalar 1 Mayıs’ı bugün İstasyon Meydanı’nda kutlayacak. Saat 11:00’de başlayacak kutlamalar 14:00’e kadar devam edecek.

1 Mayıs kutlamaları öncesinde bir araya gelen Türk İş, KESK ve DİSK temsilcileri düzenledikleri ortak basın toplantısı ile tüm işçileri kutlamalara davet etti. Platform adına konuşan Türk İş İl Temsilcisi Nuri Bay, Gaziantep’teki tüm işçileri bugün saat 11:00’de İstasyon Meydanı’na beklediklerini söyledi. Bay, “Bizler bu ülkenin işçileri, sendikacıları, kamu emekçileri, yoksulları, gençleri ile 1 Mayıs günü Türkiye’nin her yerinde alanlardayız. Barış için, özgürlük için, Demokrasi için, ekmek için, insan onuruna yakışır bir yaşam ve ücret için birlikteyiz” dedi.

SOSYAL DEVLET İÇİN ALANLARDAYIZ

Nuri Bay, adalette eşitlik ve demokrasi istediklerini belirterek, "Sivil Demokratik bir Anayasa, tüm çalışanların, grevli, toplu sözleşmeli, sendikal haklara sahip olduğu bir Türkiye için, sosyal devlet için alanlardayız. Biz çalışanlar duyarlı olmadığı sürece, emek karşıtı sermayeler, kıdem tazminatımıza göz dikiyor. Asgari ücret bölgelere göre ücret ayarlaması yapılıyor. Sendikasız çalıştırılmak isteniyor. Sendikal örgütlenmenin önüne engeller çıkarılıyor. Sendikal haklara sahip olunan bir Türkiye için alanlarda olmalıyız” diye konuştu. Haber Merkezi