Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Karalar, 1 Kasım Genel seçimine çok sıkı bir hazırlık yaptıklarını ve ülkede baraj sorunun rafa kaldırılması için Anayasa Mahkemesi’nin kapısını çalacaklarını söyledi. Seçimde Gaziantep'te dengelerin değişeceğine inandığını belirten Karalar, "1 Kasım da Gaziantep'te de durum değişecek. Ben AK Parti'nin 6'yı çıkaracağını sanmıyorum. 6 Milletvekili çıkartırlarsa başarılı sayılırlar. Ankara'daki patlama bir çok şeyi değiştirecek" dedi.

Beraberinde Milletvekili adayları Ahmet Durdu, Mustafa İslam, Oğuz Çapan, Metin Taşkın ve Yunus Biskin ile Gazetemizi ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi ile görüşen İl Başkanı Karalar, 1 Kasım Genel Seçiminde mecliste grup kuracak sayıya ulaşmanın hesaplarını yaptıklarını söyledi.

BARAJA TAKILDIK

7 Haziran seçimlerinde bazı bölgelerde vekil çıkaracak oy oranına ulaştıklarını ancak baraja takıldıklarını anlatan Karalar, "Parti olarak sorunların çözümü noktasında meclise girmek ve elimizi taşın altına koymak istiyoruz. 2012 yılında yeni bir düzenleme oldu. Bu düzenleme sayesinde 1 Kasım’da baraj altında kalmamız halinde Anayasa Mahkemesi’nde başvurarak hak ihlali davası açacağız. Yani milletvekili çıkartabilecek oy oranını aldığımız bölgelerde böyle bir yönteme başvuracağız. Genel başkanımız bu konularda son derece uzman birisi ve yapacağımız bu başvuru bir anlamda seçim barajını da rafa kaldırmış olacak. Amacımız 1 Kasım genel seçimlerinde meclise girerek 20 milletvekili sayısına ulaşmak ve grup oluşturmaktır’’ diye konuştu.

YASTAN SONRA ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

Karalar, 3 günlük yastan sonra çalışmalara başladıklarını ve ancak genel başkanın Gaziantep'te miting planlamadığını söyledi. 1 Kasım seçimlerinin önemini bildiklerini belirten Karalar, "Gaziantep'te durum farklı olacak. AK Parti sanırım dengeler değişir. Oy kaybına uğrayan Ak Parti kayıplarını sürdürür. 6'yı koruması başarı olur ancak bunun altına düşme ihtimali var. Demirel 'siyasette 24 saat uzun bir süre" demişti. Özellikle Ankara'daki menfur saldırı bir çok kesimin kafasında soru işaret oluşturdu"

AK PARTİ'DEN BİZE KAYMA OLABİLİR

AK Parti'den Saadet Partisi'ne kayma olabileceğini anlatan Karalar, "CHP'ye gidileceğini sanmıyorum. Ama bizim partimize gelebilirler. MHP'nin ben bu seçimde işinin zor olacağına inanıyorum. Hayırlarla bir çok şeyi sıkıntıya soktu. Sanırım mevcut oyunu koruyamaz."

KRİTİK DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

Karalar, şunları söyledi: 'Ülkemiz siyasi olarak ekonomik olarak ve terör olayları açısından krkitik bir dönemden geçiyor. Bu dönemde gerçekleştirilecek genel seçimin sonucu da önemli. Halkı koalisyonlara karşı kışkırtıyorlar. Hükümetlerin görevi hizmet yapmaktır. Saadet Partisi halka hak için hizmet eden bir anlayışın partisidir. Halkımızda tercihini buna göre yapacaktır.’’ LEYLA ÖZEKŞİ POLAT