Türkiye’nin en büyük ve Avrupa'nın 3’üncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, havaların ısınmasıyla ziyaretçi akınına uğradı.
Gaziantepli vatandaşların yanı sıra yurt dışından ve Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçiler Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne akın etti. Hayvanat bahçesine girmek isteyen yüzlerce vatandaş bilet almak için uzun kuyruklar oluşturdu. Hayvanat bahçesini gezen ziyaretçiler hayvanların fotoğraflarını çekerken doğal ortamda da bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.
Gaziantep Hayvanat Bahçesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Özgül Keretli, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin Türkiye’nin en büyük, Avrupa'da 3’üncü, dünyanın 4’üncü hayvanat bahçesi olduğunu hatırlatarak, "Hayvanat bahçesinde şuanda havaların sıcak olmasından dolayı çok fazla ziyaretçi akını var. Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne Türkiye’nin her yerinden turlar geliyor. Öğrenci turlarımız çok fazla. Ziyaretçiler tüm hayvanlarımızı yazlık bölümde izleyebiliyorlar. Ortadoğu ülkelerinden Arap ülkelerinden gelen ziyaretçilerimiz var. Aynı şekilde Avrupa ülkelerinden Almanya, Fransa, Hollanda ve Türkiye’nin her yerinden şuanda büyük bir ziyaretçi yoğunluğu fazladır. Geçen yıl Gaziantep Hayvanat Bahçemizi 2 milyon 650 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl da hedefimiz 3 milyon şuan da bir hafta içerisinde yaklaşık 15 bin kişi ziyaret etti. Gaziantep Hayvanat Bahçemiz hem alan bakımından bin dönüm arazi üzerine kurulu, hayvan çeşidi olarak 270 tür ve 4 bin 700’ü aşkın hayvan bulunmaktadır. Yeni doğumlarla bu sayı devamlı artmaktadır" dedi.