Gaziantep polisi, güvenlik amacıyla kentteki motosikletleri takip altına aldı, şüpheli görülen motosikletler otoparklara çekiliyor. 1.5 aydır yapılan uygulamalarda 3 bine yakın motosikletin otoparklara çekildiği öğrenildi.

VALİLİK VE EMNİYET GÜÇLERİ UYARILMIŞTI

Gaziantep'te IŞİD'e yönelik operasyonlar devam ederken, yapılan istihbari çalışmalar sonucu bir süre önce terör örgütlerinin motosikletli eylem hazırlığında olduğu öğrenildi. Bombalı araç, canlı bomba gibi eylemlerin ardından motosikletli eylemlere karşı, Türkiye genelinde tüm Valilik ve emniyet güçleri uyarıldı. Terör örgütlerinin kamu kurumları ile vatandaşların toplu olarak bulunduğu yerleri hedef alabileceği, motosikleti ise bulunması kolay ve maliyeti düşük olması, istenilen noktaya rahatça girebilmesi gibi sebeplerle tercih edebilecekleri tahmin ediliyor.

1.5 AYDA 3 BİN MOTOSİKLET

Gaziantep polisi motosikletli bir eyleme karşı teyakkuza geçti. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında devriye polisleri tarafından şüpheli şahıs ve durumlara karşı sürekli çevre kontrolü yapılıyor. Ayrıca park halinde olan, şühheli görülen, sahibine ulaşılamayan tüm motosikletler otoparklara çekiliyor. Şühheli görülüp otoparklara çekilen motor sayısı ise oldukça fazla. Emniyete yakın kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, şehrimizde günde şüpheli görülen yaklaşık 100 motosikletin otoparklara çekildiği 1.5 ayda, yapılan uygulamalarda otoparklara çekilen motosiklet sayısının 3 bin civarında olduğu öğrenildi. Meral KINACILAR